Stilul Ellen DeGeneres, pro sau contra?


Logo-ul emisiunii lui Ellen
Încep lista unor cronici how to dress to impress  cu o vedetă care, practic, a luat locul, ocupat cu succes mare până acum de Oprah Winfrey.
V-o aduc în atenţie pe haioasa Ellen DeGeneres.

Pacienta mea de astăzi este gazdă a emisiunii „The Ellen DeGeneres Show”. Pentru cei care nu dau click mai sus, le spun pe scurt aici că Ellen este lesbiană, nonconformistă şi băieţoasă din punct de vedere vestimentar. A stârnit multe discuţii pe internet, iar cei mai curioşi şi furioşi încă nu au găsit un răspuns. Foarte bine. Iată şi dovada nonconformismului. 

Ellen DeGeneris
Stilul lui Ellen este haios, băieţos, dar ok pentru ce face ea. Cine n-o agreează pe ea când apare îmbrăcată în cămaşă, cravată, sacou, pantaloni drepţi şi atât cât să nu-i acopere doar un pic glezna plus tenişii care-i dau un aer tineresc-şic. Asta, bineînţeles, în combinaţie cu vestimentaţia. Pentru că puteţi vedea o doamnă încălţată în tenişi, dar dacă are nişte blugi super-mulaţi cu nu ştiu ce aplicaţii de pietre swarovski pe ei şi o bluză cu LOVE, eventual. Dispare şicul, charmul

Combinaţia vestă-cămaşă-pantalon clasic (tip elev britanic) se potriveşte tipului de divertisment pe care-l face Ellen. Ca să dea o notă de sobrietate ilară, îşi alege cravata, care, în diferite moduri, îţi creează imaginea de: seriozitate, lejeritate, nonconformism sau eleganţă masculină. Toate acestea dacă schimbi o piesă. E la fel ca în designul de interioare: dacă schimbi o draperie modernă cu una din ecosez, de exemplu, senzaţia se schimbă doar din atâta lucru. La fel se întâmplă dacă porţi o fustă gri în pliuri cu nişte cizme lungi de tip cowboy şi o bluză elegantă cu fundă la gât, care, eventual, să aibă o culoare vie.

·        Notă pentru vestimentaţia lui Ellen DeGeneres: 9.50
·        Notă pentru adecvarea ţinutelor cu tipul emisiunii, invitaţii, decorul şi personalitatea: 10
·        Notă pentru atitudinea în concordanţă cu hainele purtate la emisiuni: 10
Voi, ce note îi daţi?

Ce scriu aici, poate fi înţeles şi aşa: cum să te îmbraci ca lumea să perceapă stilul tău ca fiind unul aparte, unul care să te definească şi să te diferenţieze dintr-o mie. Este cel mai greu lucru din lume pentru unii moderatori TV. Se întâmplă uneori ca invitaţii moderatorilor şi realizatorilor să fie mult mai bine îmbrăcaţi şi mai stilaţi, iar acest lucru poate dăuna imaginii şi scade, nu doar din reputaţie, ci chiar te părăseşte publicul. Asta, având în vedere că un om îmbrăcat prost sau neadecvat emisiunii, provoacă o durere retinei. Scuzată să-mi fie judecata, pardon! Asta, aşa, off the record, ca să fim sinceri cu noi înşine, nu?

Ellen Degeneris cu invitata sa din 13 martie 2009- Portia de Rossi
Îmi amintesc acum de un profesor de comunicare (Dan Stoica, Conf.univ.dr. Dan Stoica, Prodecanul Facultăţii de Litere, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi), de la care auzeam foarte des confruntarea celor două posibilităţi : adecvare versus inadecvare. Până la urmă, hainele comunică multe despre noi. Altminteri, vorbim de televiziune, care trebuie să comunice bine şi unde imaginea iese în faţa cuvintelor.  
O singură curiozitate mai am pentru ziua de astăzi. De ce unii moderatori foarte buni, de altfel, au frica de a fi diferiţi, de a adopta un stil doar al lor şi, de ce nu, de a purta şosete sport în papuci de pânză? (poate aţi citit fenomenala carte de Ian McEwan, Inocentul, de unde am furat această imagine, care poate fi feminină dacă e adaptată la decor şi împrejurare).

Să reţinem că ne putem îmbrăca frumos cu zece lei şi ne putem îmbrăca destul de kitchos  cu mii de euro. Contează intuiţia şi atitudinea. Nu-i aşa? Ziceţi voi!
The Ellen DeGeneres Show este o producţie Warnerbros şi e redifuzată de EuphoriaTV.

...puteti s-o urmăriţi şi pe Youtube, de altfel: http://www.youtube.com/watch?v=FDLZGLyDChM 

surse foto: www.online.wsj.com, www.zimbio.com








Comentarii