11 speakeri 11 minute 11 experienţe

Georgiana Alexandrescu- moderatoarea 11even Iaşi 2012
Anul acesta am fost la 11even. Adică m-am întors chiar acum de la întâlnirea cu cei 11 vorbitori formidabil de originali. Îmi permit să îi laud şi să admir iniţiativa organizatorilor. La 11even e mai mult decât un spaţiu aparte pentru oameni care au ce să împărtăşească din experienţa lor, sau, mai bine zis, din viaţa vieţii lor. 
CURAJUL şi BUCURIA, tema ediţiei de anul acesta, a adunat la Iaşi o sală plină de oameni frumoşi la suflet, care, probabil, au înţeles că emoţia e cea pe care se construieşte totul. Este extraordinar cum noi credem că nu avem nevoie de alţii care să ne stimuleze prin ceea ce fac, dar lucrurile stau exact invers. Avem nevoie de oameni cu experienţă şi spirit de împărtăşire, oameni care ies din tipare pentru simplul fapt că ceea ce fac este construit pe maldăre de dragoste şi pasiune. Ba mai mult, se laudă şi se mândresc cu ceea ce fac şi îi reprezintă. Apoi, ce trebuie să faci mai departe este să crezi în ceea ce poţi tu să faci. Dacă nu poţi să faci ceea ce vrei, atunci oameni ca cei care au vorbit în faţa publicului 11even, cu siguranţă te vor convinge să munceşti mult ca să îţi vezi visul realitate. 11even este un eveniment cu suflet.

Spicuiri de la speakerii 11even: 

Oamenii 11even Iaşi (în foto din foto- Oana Filip)
Adriana Ursache ne-a pus pe gânduri la propriu cu temă pentru acasă. Ne-a întrebat dacă ne place Iaşul şi dacă nu, ce am schimba şi cum. În plus, a anunţat că în viitorul apropiat va fi lansat un proiect ce se numeşte 365 x Iaşi, care va prezenta oraşul nostru ca pe o destinaţie turistică. Sună bine, nu? Ar suna şi mai bine dacă ne-am implica. Eu una, n-am nimic de pierdut dacă ma bag aici. Adriana Ursache a mai suţinut că un oraş nu poate fi bun sau rău. Eu aş adăuga că fiecare dintre noi reprezintă o parte a locului său. Dacă tu eşti negativ, atunci oraşul întreg va avea pentru tine numai puncte slabe.



Răzvan Gîrmacea a vorbit frumos despre implicarea emoţională în afaceri: Nu mă bag în afaceri de care aş fi ataşat tocmai pentru ca să nu mă implic în dezvoltarea produsului, ci în dezvoltarea afacerii. Mai adăuga speakerul că este important ca în afaceri să angajezi oameni potriviţi, nu prieteni. Asta dacă vrem afaceri adevărate, nu?

Gheorghe Ilie Fârte a avut un discurs de-a dreptul savuros. Îi invidiez pe studenţii care-i frecventează cursurile de Teoria Comunicării. Aş merge odată doar de dragul discursului convingător. O meserie esenţială pentru fiecare dintre noi- cariera de a fi om. Am pornit de la coada vacii. Prima experienţă- vaca din gospodăria mea. Trebuia să am grijă de cineva. Aşa mi-am format simţul responsabilităţii. Actualul profesor a fost pe rând, instalator, tâmplar, apoi, doctor în logică. Ştie principiul raţiunii suficiente şi dă exemple care stârnesc şi zâmbete, dar şi suspiciuni pe alocuri. Nu ştiu unde mă va duce această meserie pe care am îmbrăţişat-o, meseria de a fi om. Să fim liberi de pasiunile noastre, de pornirile noastre...A fi liber înseamnă a interpreta orice situaţie. 

Mihai Pintilei a fost plecat din Iaşi timp de 10 ani. S-a întors după aceea şi a găsit un oraş cu un potenţial imens. Teatru FIX, Cafeaneaua FIX sau Junimea de la FIX sunt doar câteva dintre reperele pe care le propune actorul pentru o resuscitare asiduă. Suntem cu el?

Andrei Gheorghiescu : N-ai nevoie de curaj. Apucă-te şi fă ceva. Cunoaşte oameni.

Angela Paveliuc- Olariu: Am senzaţia unei relicve arheologice aduse în faţa Dvs. pentru a fi analizată. (râde…) De la sublim la ridicol nu este decât un pas.



Mă opresc. Nu am să dezvălui chiar tot pentru ca la anul să aveţi şi mai multă curiozitate şi să veniţi la 11even. A fost o întâlnire de suflet cu oameni mulţi şi frumoşi, aşa cum rar se mai întâmplă.

Comentarii