"Giselle" readuce patima baletului clasic la Opera din Iasi

sursa: cotidianul.ro
Mihail Motovilov este artist de balet. Vine de la Leningrad si are acolo o scoala de balet. La Iasi, se implica in realizarea baletului romantic in doua acte- "Giselle".
Suntem invitati, astazi si sambata (16 martie), la doua premiere ale spectacolului clasic. Vor dirija, pe rand, Gabriel Bebeselea si Adrian Morar.

"Dupa mai bine de zece ani, ONRI aduce una dintre cele mai frumoase partituri ale baletului clasic. Eram singurii care nu aveam in repertoriu "Giselle".  Pe scena, veti vedea unii tineri debutanti, iar pe altii, in primele lor roluri mari", spune Beatrice Rancea, managerul ONRI.  Maestrul Gabriel Bebeselea a spus ca este pentru prima data cand baletul operei se va evidentia cu o orchestra in fosa, ceea ce inseamna progres.

"Giselle" este cel mai greu balet clasic, dupa spusele maestrului Motovilov. A fost pus in scena pentru prima data in Franta anului 1841. In Iasul lui 2013 se va juca cu atitudine, tinuta si multa munca in spate. Decorul este creat dupa idea lui Catalin Tarziu, iar costumele poarta semnatura Mariei Esanu.


Comentarii